• Kessler Stichting het schenken waard

  Heeft ú het vermogen
  om te schenken?

 • Kessler Stichting het schenken waard

  Bedankt voor
  uw steun

 • Kessler Stichting het schenken waard

  Bedankt voor
  uw steun

Sociale activiteiten 

De afgelopen jaren stonden voor een groot deel in het teken van corona. Waar mogelijk organiseerden wij sociale activiteiten en recreatieve momenten voor onze cliënten. Deze voor de cliënten zo belangrijke momenten worden mede mogelijk gemaakt door donaties en giften aan de Vrienden van de Kessler Stichting. Hieronder een overzicht van activiteiten in 2022 en voorgaande jaren. 

Tuin opgeknapt

In een door woonstichting Staedion gerenoveerd pand aan de Smitstraat waar zes cliënten begeleid wonen, is dankzij een gift van de Vrienden ook de tuin in 2022 weer leefbaar gemaakt. 

BBQ

Dankzij een particuliere gift hebben medewerkers en cliënten van een van onze locaties een gezellige zomer-BBQ in september 2022 georganiseerd. 

Buitenruimte

Dankzij een gift van de Debman foundation in 2022 is er ook voor de cliënten van de noodopvang in ons hoofdgebouw nu een afgebakende ruimte in de tuin met geschikt buitenmeubilair.

Dagbesteding

Het inzamelen, sorteren en verkopen van tweedehandskleding doen we al - samen met cliënten - enkele jaren. De Fietsenwerkplaats bleek toch minder aan te slaan bij cliënten. Dankzij een gift van de Vrienden konden we de winkel aan de Zamenhofstraat aanpassen aan de vrijgekomen ruimte. De hernieuwde opening in oktober 2022.  We richten ons vanaf nu volledig op tweedehandskleding. Cliënten bieden we op die manier zinvolle dagbesteding. 

Inrichting pand

Via Diaconie Hervormde Kerk kreeg de Kessler Stichting in 2020 een pand te huur aangeboden aan de Conradkade. Er werd zowel door de Diaconie als door de Kessler Stichting geïnvesteerd in het pand, zodat zeven cliënten er beschermd zelfstandig kunnen wonen. Het huis kon dankzij donaties ook worden voorzien van een wasmachine en droger.   

Tuinen woonvoorzieningen voor Begeleid Wonen

Bewoners van onze woonvoorzieningen voor Begeleid Wonen genieten van de tuin. Een tuin die volop bloeit en er ook in de winter mooi bij staat, geeft net dat beetje extra. Zeker als je er als bewoner zelf aan hebt meegewerkt. Samen met de begeleiders hebben de bewoners de borders in de tuinen weer opgevrolijkt met vaste planten. Deze activiteit is dankzij een gift van de Vrienden van de Kessler Stichting in de zomer van 2019 mogelijk gemaakt. 

De Soepbus

De Soepbus is in december 2021 overgegaan in een nieuwe Haagse stichting. De Kessler Stichting zit met één afgevaardigde in het bestuur. Deze nieuwe stichting heeft meer ruimte om de soepbus verder te ontwikkelen. Tevens geeft het aan dat het lot van mensen die op straat leven ons allemaal aan gaat. Giften aan de Soepbus kunt u over blijven maken zoals u dat gewend was, via de Vrienden van de Kessler Stichting. De Haagse Soepbus heeft een eigen website: ww.dehaagsesoepbus.nl. Velen zijn dagelijks afhankelijk van de Soepbus voor een avondmaaltijd. Het aantal bezoekers blijft stijgen; het is dus hard nodig dat de bus blijft rijden. 

Dagbesteding Nachtopvang

Iedere dag moeten de mensen die gebruik hebben gemaakt van de Nachtopvang deze verlaten. Vaak zwerven zij doelloos op straat totdat zij om 15.00 uur er weer terecht kunnen. Een deel van hen heeft aangegeven graag iets zinvols te willen doen. De vraag om iets te doen te hebben overdag is een bijzondere vorm van dagbesteding waarvoor geen subsidie beschikbaar is. Dat heeft de Kessler Stichting niet weerhouden om iets te ontwikkelen. Deze laagdrempelige dagbesteding helpt namelijk mensen om afspraken na te komen, op tijd te zijn, samen te werken met anderen en het belang in te zien van het schoonhouden van je eigen omgeving. Het is een eerste stap in het ‘normaliseren’ van hun leven. Dankzij een donatie van onde meer stichting het Hofje van Nieuwkoop heeft de Kessler Stichting al meerdere jaren projecten kunnen uitvoeren. Dank!

Spelletjes

De dagen worden weer korter. Meer tijd wordt binnenshuis doorgebracht. Drie afdelingen hebben om een serie nieuwe spelletjes gevraagd om met de clienten te spelen. Aan die wens is voldaan. 

Aankoop pand

De Vrienden hebben besloten een deel van het vermogen te gebruiken voor de aankoop van een geschikt pand (herenhuis) om kamers te verhuren aan clienten van de Kessler Stichting. Daarmee worden twee doelen gediend: aan de ene kant een fatsoenlijke woonruimte voor clienten met een smalle beurs die nog ambulante begeleiding nodig hebben en aan de andere kant een belegging met een maatschappelijk karakter en een acceptabel redement. De Vrienden beheren nu twee panden. 

BBQ Viljoen

Inmiddels is de BBQ bij Viljoen een ware jaarlijks terugkerende traditie geworden. In zomerse sferen genieten de bewoners van gezelligheid en lekker eten. 

Kerstpakket voor cliënten

Medewerkers van locatie Viljoen (Beschermd wonen) hebben bij de Vrienden van de Kessler Stichting een bijdrage aangevraagd voor een kerstpakket voor hun cliënten. Deze aanvraag hebben wij goedgekeurd. De medewerkers zijn zelf naar de winkel gegaan en hebben karren vol met cadeautjes gehaald, waar ze zelf kerstpakketten van maken. Op eerste kerstdag ontvingen de cliënten van Viljoen een mooi kerstpakket.

Boekenkapel

Toegekend is een bijdrage voor het verbouwing van de kapel op de locatie Tichelaar. De voormalige kapel stond leeg en is verbouwd tot een Boekenkapel. Een bibliotheek waar cliënten en vrijwilligers werken om boeken in te nemen, te rangschikken en uit te geven. Er wordt samengewerkt met stichting Bordeline Books in Leiden. In de Boekenkapel is het mogelijk om ook andere educatieve activiteiten te organiseren. De Boekenkapel is ook toegankelijk voor cliënten van andere organisaties. De boeken worden gratis weggegeven. Het doel is om de boeken 'door te geven.' 

Keuken

Het bestuur van 'de Vrienden' heeft besloten bij te dragen aan De Keuken. De Keuken is een project in het pand van de Beschermde woonvorm Tichelaar aan de Toussaintkade in hartje Den Haag. In De Keuken gaan de bewoners van Tichelaar brood, taarten en andere lekkere dingen maken. Tevens kunnen de bewoners aan de slag om te leren koken, dit om een gezonde levensstijl en dagactiviteiten te stimuleren (in het kader van dagbesteding). 

Frisse Start

Feitelijk daklozen die zich voor een bepaalde periode hebben aangemeld voor de Nachtopvang komen in aanmerking voor "Frisse Start." Dankzij een bijdrage van de Vrienden kunnen zij in aanmerking komen voor een gratis bezoek aan de kapper en pedicure en ontvangen zij een kledingbon van Pakkie Deftig waarmee ze goede tweehandskleding aan kunnen schaffen. In de Nachtopvang maken zij een nieuwe start, letterlijk en figuurlijk.

Kleding

Elke opgenomen cliënt ontvangt bij binnenkomst informatie en een kledingbon van Pakkie Deftig ter waarde van €15. Hiermee kunnen zij in een van de winkels van Pakkie Deftig goede tweedehandskleding kopen. Deze bonnen worden geschonken dankzij een bijdrage van de Vrienden en er wordt grif gebruik van gemaakt.

Kerstdiners

Met Kerst bieden we dankzij giften elke cliënt die op dat moment bij de Kessler Stichting verblijft een kerstdiner. Het Parkhotel bereidt het kerstdiner en het management van de Kessler Stichting serveert samen met de cliëntenraad de maaltijden en drankjes in een feestelijk ingericht restaurant 't Heertje (locatie De la Reyweg).